Locatie

De Westelijke Regatta vindt plaats op de Willem-Alexander Baan te Zevenhuizen, gelegen in een sfeervolle polder. Het terrein is vrij te betreden gedurende de gehele wedstrijd. Bij het gebouw zijn eten en drinken te verkrijgen en er is fietsverhuur beschikbaar.

Kledingvoorschriften

Hoewel de Westelijke Regatta begonnen is als een herfstwedstrijd, kenmerkt ze zich tegenwoordig door haar zomerse weer. Roei-jasjes en traditionele roeikleding zijn altijd een pré. De organisatie waardeert het dan ook zeker als u hiermee rekening houdt wanneer u uw kledingkeuze samenstelt. Nog meer waardeert ze het als u zich comfortabel voelt in uw kleding.

Parkeren

Tegenover de Atlantabrug is er gedurende het weekend een parkeerplaats ingericht. Parkeren aan de dijk is niet toegestaan, met het oog op de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Parkeren op het terrein is wegens beperkte capaciteit niet mogelijk, behalve voor ontheffinghouders (in het bezit van een parkeerkaart, uitgegeven door de organisatie).

Openbaar vervoer

Er zit enige afstand tussen de roeibaan en de meest dichtstbijzijnde metrohalte, Nesselande (Lijn B). Lopend is dit ongeveer een half uur, fietsend een kwartier. Doorgaans is er een busverbinding beschikbaar tussen station Rotterdam Alexander en de wedstrijdbaan, dit wordt in aanloop naar de wedstrijd meer gecommuniceerd.

Fietsen

De Willem-Alexanderbaan is goed te bereiken met de fiets. De roeibaan is gelegen binnen het natuurgebied van de Eendrachtspolder en naast de Rottemeren. Vanuit Rotterdam en Zoetermeer is dit ideaal te bereiken door de Rotte te volgen. Mits u (deels) met het openbaar vervoer wilt komen, dan is de metro Nesselande (Lijn B) het meest dichtbij (15m fietsen).


De Willem III-roeiers op de zondag van 2021. Foto door Ellen de Monchy.