Ook in en om de Westelijke Regatta is er best wat te zien, het gebied is een lust voor de zintuigen!

Eendragtspolder

Deze polder herbergt de Willem-Alexanderbaan. Ze bestaat uit 1043 hectare ingepolderd land, gecreëerd in 1790 uit een veenmoeras, waarna er vele jaren turf gestoken is, gevolgd door een bestemming voor de landbouw. In het aanliggende Zevenhuizer bos werd het stuk van 26 hectare door vele vogelsoorten gezien als een laaglands broedparadijs. In 2011 werd besloten om het doel van de gehele polder anders in te plannen: ze is een waterberging voor Rotterdam en de Rijnmondregio, waarin veel water via de Rotte opgeslagen kan worden. De Willem-Alexanderbaan is hiertoe ingericht; de andere zijde van de polder is herbestemd als natuurgebied en vormt een broedkamer voor vele vogelsoorten, zoals reigers, kwakken en lepelaars.

Zevenhuizen

Achter het Zevenhuizer bos schuilt Zevenhuizen. Een klein, pittoresk dorp met diverse protestant-christelijke kerkjes. De oudste is de Hervormde Dorpskerk, met een toren daterend uit de 16e eeuw. Ook zijn hier diverse historische boerderijen te zien.

Molenviergang

Beroemd in de regio is de Molenviergang, een viertal molens bedoeld om de aanliggende Tweemanspolder droog te houden. Om de zaterdag worden de molens aangezet, echter hebben ze hun functie afgegeven aan een nabijliggend gemaal, maar ze zijn nog altijd maalvaardig.

Rottemeren

Nabij de Molenviergang en naast de Eendrachtsmolen zijn de grote Rottemeren te vinden. Een fraaie plas met vele zeilscholen, in de zomers geliefd door veel omwonenden om te recreëren, in de winter berucht als locatie voor de ijsklassieker ‘De Rottemerentocht’. Ook vindt in de zomermaanden hier de Rotte Roeicompetitie plaats. Sommigen beweren dat als je de oorsprong van de Rotte blijft volgen, dat je de grote godin Skadi tegen zou kunnen komen.