Bijgewerkt op 19 januari 2023

Deelnemers

A: De wedstrijdtijden zijn t.z.t. te vinden op de website van Time-Team, houd natuurlijk rekening met naar de baan komen, het omkleden en het oproeien! De laatste stand van zaken is dat we om 9.00 beginnen, maar houd daar de loting op Time-Team nog even voor in de gaten.

A: Een deel van de ervaring van roeien op de Willem-Alexanderbaan is de reis ernaartoe. We adviseren je op de fiets of om met de auto te komen. Er zijn ruime parkeergelegenheden bij het terrein. Ook is het mogelijk om met de trein, danwel de metro te komen. Er is dit weekend een busverbinding tussen Rotterdam Alexander (NS, metro A/B/C) en de wedstrijdbaan. Vanaf metrostation Nesselande is het 30 minuten lopen.

A: Alle wijzigingen kan je via je verenigingsvertegenwoordiger doorgeven in het inschrijfsysteem van de KNRB. Voor vragen kan je contact opnemen met de wedstrijdleiding.

A: Wat je nodig hebt om te roeien natuurlijk, denk o.a. aan,

  • goede kleding (bereid je voor op alles in Mei),
  • drinkflesjes (water kan je op het terrein bijvullen),
  • je zakje met bammetjes (al hebben we vast ook een goed buffet),
  • zonnebrand (bezuinig niet op de SPF, neem zeker voldoende mee),
  • zonbescherming (een goede zonneklep, zonnebril (als de mores dat toelaten)),
  • je toolkit (geen dag zonder 10/13),
  • ploeggenoten, stuurlui en coaches die zelf geen vervoer hebben,
  • leerboeken (alleen als je echt niet meer onder dat tentamen uit kan komen)

A: Denk dan aan:

  • wapens, explosieve materialen, vuurwerk (waarom zou je überhaupt?),
  • contant geld (we vinden dat niet meer van deze tijd),
  • waardevolle spullen (bijvoorbeeld laptops, die kan je toch niet zien met alle zon),
  • compleet uitgeruste picknickmanden (we hebben alsnog vast een goed buffet).

A: Bespreek dit met je coach of met je raceroeicommissaris, veelal verzamelen de verenigingen bij de botenwagens op het terrein of op het roeiersterrein.

A: Maar natuurlijk! Extra informatie over het toeschouwersterrein vind je ook hier.

Oké dan, als je doelt op opwarmen: dit kan in de warming-up area in pad 0 in de loods.

A: De kledingregels zijn altijd lastig om te navigeren en moeilijk om uit te leggen. Kijk vooral even op de website van de roeibond. De kernprincipes zijn representativiteit en uniformiteit, vanzelfsprekend moet het een – door de KNRB – goedgekeurd tenue zijn.

A: Gefeliciteerd! Als je als winnaar van de A-finale over de lijn komt, dan mag je nadat je over de lijn gekomen bent via baan 9 terugroeien naar het erevlot bij de wedstrijdtoren/vlaggenmast en daar aanleggen. Als je twijfel hebt over je winst, vraag dit dan even aan je coach op de kant. Kijk ook even bij de vaarregels!

Stuurlui: let goed op bij het terugroeien, racende ploegen hebben altijd voorrang!

A: Dit is een suggestieve vraag, maar: het is niet toegestaan om na te bespreken in de botenloods, danwel te rusten in de botenloods. Dit is aantrekkelijk en een prachtige locatie hiervoor, maar omwille van de brandveiligheid is dit niet meer toegestaan vanaf heden. Vervelend, maar anders kunnen we de veiligheid niet garanderen.

A: Niets moet, we zien het graag dat je je kleedt hoe je je fijn voelt. Je bent van harte welkom in je pakje. Anderzijds waardeert de Organisatie het graag als je je op het terrein gezellig en zomers kleedt, denk bijvoorbeeld aan een Henley Royal Regatta: jurken, jasjes, hoeden en dasjes. Gender speelt hierin geen rol.

A: Protesten verlopen volgens het Reglement voor Roeiwedstrijden (RvR, hoofdstuk X). Om in contact te komen met de kamprechters adviseren we je om zo spoedig mogelijk naar het wedstrijdsecretariaat te komen, dan brengen we je in contact met het Hoofd van de Jury.

A: Op het terrein lopen EHBO’ers rond, de EHBO-post is te vinden op de begane grond van het botenhuis. Spreek ook gerust iemand van de organisatie aan!

Bezoekers

A: Ook voor bezoekers is de reis naar de Willem-Alexanderbaan geen al te makkelijke. We adviseren je op de fiets of om met de auto te komen. Er zijn ruime parkeergelegenheden bij het terrein. Ook is het mogelijk om met de trein, danwel de metro te komen. We bieden een busdienst aan vanaf Rotterdam Alexander (NS, metro A/B/C). Vanaf metro Nesselande is het 30 minuten lopen.

A: Viervoeters zijn zeker welkom om te komen flaneren aan de waterkant, mits ze goed met groepen mensen om kunnen gaan en aangelijnd zijn! Denk wel aan de medebezoekers en neem wat poepzakjes mee, deze hebben wij helaas niet op voorraad.

A: Maar natuurlijk, dat vinden we alleen maar leuk! Het terrein is open voor iedereen vanaf ongeveer 8:00 tot 17:00 op de wedstrijddagen.

A: Gezien de huidige kosteninflatie, hebben wij de videoregistratie nog ter overweging. Begrijp ons goed: dit willen we graag faciliteren! Maar de begroting is nog niet dichtgetimmerd.

A: We hebben een fietsenverhuur! Deze kan je voor een uur of een dag lenen. Let wel op de andere aanwezigen op en rond het terrein, fietsen naar de start kan het beste op de bovendijk (Todakade), meefietsen met je ploeg kan benedendijks (Cameraweg). Let met name op rondom het erevlot!

A: Als coach: vanzelfsprekend. Als familie/vrienden/kennissen: dat kan, maar wees terughoudend. Geef de roeiers de ruimte om op het roeiersterrein ook een beetje rust en/of focus te pakken.

A: Dat is niet nodig, laat je picknickmand maar lekker thuis. We hebben een goed buffet op het terrein met vast iets naar ieders wils!

A: Niets moet, we zien het graag dat je je kleedt hoe je je fijn voelt. Omdat de Westelijke een zomerwedstrijd is waardeert de Organisatie het graag als je je zomers kleedt, denk bijvoorbeeld aan een Henley Royal Regatta: jurken, jasjes, hoeden en dasjes. Gender speelt hierin geen rol.

A: Zeker, net als hierboven raden we iedereen aan om te denken aan:

  • drinkflesje (gemeentepils is op en om het terrein verkrijgbaar bij tappunten),
  • zonbescherming (een goede hoed, luchtige doch bedekkende kleding),
  • zonnebrand (bezuinig niet op de SPF, het zonnetje kan fel zijn),
  • mobiele telefoon (om de plattegronden of de Time-Team bij te houden),
  • pinpas (we geloven niet echt meer in contact geld).

A: Nee helaas, die kunnen we niet meer accepteren. Dit klinkt inderdaad vreemd, maar omdat we deze editie drie financiële stromen op het terrein moeten verantwoorden en uitpluizen, is dit helaas niet haalbaar voor contante betalingen.

A: Op het terrein lopen EHBO’ers rond, de EHBO-post is te vinden op de begane grond van het botenhuis. Spreek ook gerust iemand van de organisatie aan!

Vrijwilligers

A: Top dat je komt! Zonder vrijwilligers hebben we geen werkende wedstrijd! Als je op het terrein aankomt, dan kan je beneden in het botenhuis jezelf aanmelden bij het vrijwilligerssecretariaat, direct rechts (of helemaal doorlopen, op het einde links als je van achteren komt).

A: Ons advies is om op de fiets te komen, dat is altijd het makkelijkste. We hebben ook busdiensten vanaf Rotterdam Alexander, die vanaf redelijk vroeg vertrekken. Controleer wel even of dit overeenkomt met de tijd van je dagdeel, voor de vroegste diensten kunnen we mogelijk wegens arbo-technische redenen geen bus laten rijden dit jaar.

A: Je krijgt van ons een goede lunch, drinken en een snack. Het is nooit onverstandig om iets extra mee te nemen, maar het lijkt ons niet heel noodzakelijk.

A: Tips hebben we altijd, denk bijvoorbeeld aan

  • goede kleding (het is zeker goed warm)
  • drinkflesjes (hydrateren is belangrijk)
  • zonnebrand (we doen ons best om overal zo veel mogelijk schaduw te bieden, maar meer bescherming is altijd beter)
  • zonbescherming (een pet of een klep bv.)

A: Oei, zonde, weet je dit zeker? Je kan dit tijdig bespreken met de commissaris van je vereniging, zij coördineren dit.

Overig

A: Dat is ronduit vervelend. Als je na goed zoeken er nog niet uitgekomen bent, dan ben je meer dan welkom om dit door te geven beneden in de wedstrijdtoren bij het secretariaat. Na de wedstrijd kan je ons een mail sturen, of even de nieuwspagina in de gaten houden voor informatie over de verloren voorwerpen.

A: Hallo! Dat kan zeker, als wij je nog met bepaalde zaken kunnen helpen, neem dan graag even contact op met onze promotiecommissaris. We doen niet moeilijk over waar je allemaal mag zitten, zolang dit maar niet storend is voor de wedstrijdleiding. Voel je vrij om de Westelijke Regatta te taggen op de sociale media!

A: Wij hebben niet zoveel ervaring met drones, maar hou er rekening mee dat er specifieke regels zijn, omdat de aanvliegroute van Rotterdam The Hague Airport boven de baan ligt.

A: Kijk maar eens beter: het zijn twee racende boten, in de vorm van een W!

A: Dan is het het beste om even contact met ons op te nemen via de digitale weg: een mail naar de afdeling wedstrijdleiding, vrijwilligers, promotie of geheel algemeen.