Vanuit de Zuid-Hollandsche Roeibond wordt de organisatie van de Westelijke Regatta gesteund door de volgende verenigingen.

De Delftse Sport

In 1885 werd DDS opgericht in Delft als een omnisportvereniging, maar al snel verschoof de focus naar puur roeien. Ze is gehuisvest in de St. Huijbrechtstoren, een oude waltoren aan het Rijn-Schiekanaal. De vereniging richt zich met name op burgerroeien en heeft een bloeiende jeugdsector.

A.R.S.R. ‘Skadi’

Hoewel Skadi al in 1925 is opgericht, heeft het tot 1927 mogen duren voordat er een naam gekozen werd voor de gloednieuwe Rotterdamse Studenten Roeivereniging. Na enkele jaren fuseerde de vereniging met Hades, de algemene studentenroeivereniging in dezelfde stad. De vereniging heeft veel Varsitygoud voortgebracht, alsmede recent ook Maaike Head met Olympisch goud en Marieke Keijser met Olympisch brons.

D.S.R. Proteus-Eretes

Een van de twee studentenroeiverenigingen in Delft, Proteus-Eretes, heeft een geschiedenis die terugslaat tot in 1947 (Proteus) en 1966 (Eretes). De vereniging ligt aan de Schie en dit roeiwater heeft een hele goede invloed op de vereniging gebleken: 6 Olympische medailles, 23 WK medailles en meerdere overwinningen op de Henley Royal Regatta.

R.V. de Laak

De Laak is opgericht in 1911, over de jaren heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een grote groep van 500 leden en 80 boten. Gelegen aan de Delftse Vliet wordt er hard geroeid, waarbij de juniorenselectie van de Laak tot de beste van het land behoort. Thans wordt er hard gewerkt om de vereniging uit te breiden middels een gloednieuw en modern botenhuis.

H.S.R.V. Pelargos

De leden van Pelargos hadden in 2002 besloten dat de stad klaar was voor een studentenroeivereniging. Al snel is er een geoliede vereniging vanaf de grond opgezet en ze telt nu ruim 250 leden. Met snel vergaarde wedstrijdblikken en deelnames aan Henley Royal Regatta en de Olympische spelen is Pelargos heel spoedig aan een glansrijke toekomst begonnen.