Aangezien roeien een buitensport is en dus afhankelijk van het weer, kunnen er situaties ontstaan waar geoordeeld moet worden over de veiligheid en eerlijkheid van de wedstrijd. Om over dit soort situaties te oordelen is er een fairnesscommissie aanwezig op de wedstrijd. Deze bestaat uit ervaren coaches, roeiers en wedstrijdorganisatoren van verschillende verenigingen en deze monitort tijdens de Westelijke Regatta de weersomstandigheden en de eerlijkheid op de baan.

Om te zorgen dat op de wedstrijd de communicatie aangaande het weer en zijn invloed zo soepel mogelijk verloopt, maken we ook dit jaar weer gebruik van een systeem met weercodes. De actuele weercode wordt gecommuniceerd via de website, Time-Team and social media (Facebook, Instagram en Twitter).

De weercodes zijn als volgt:

Groen =  er zijn geen bijzonderheden.

Geel = er zijn bijzonderheden die direct van invloed zijn op het tijdschema en/of voortgang van de wedstrijd, kijk op de website voor meer informatie.

Rood = afgelasting per dagdeel


Ook zal er dit jaar op vaste tijdstippen worden gecommuniceerd over eventuele maatregelen. Lees hierover meer in het fairness protocol.


Het fairnessprotocol 2021 volgt.


Voor vragen kan contact worden opgenomen met de wedstijdleiding: wedstrijdleiding@westelijke.nl