Update zondag 16.00

Het onweert, de starts zijn tijdelijk opgeschort.
Er wordt gestreefd de vlotten weer te openen om 16:30 en de eerstvolgende race te starten om 17:00. Het tijdschema is bijgewerkt. De weging van de stuurtjes blijft volgens het reguliere schema. Prijsuitreikingen worden vervolgd als de vlotten zijn geopend. Time-team heeft de meest actuele informatie.

Zaterdag

Code grijs - wind

Zondag

Code oranje - onweer.

Uitleg fairness

Aangezien roeien een buitensport is en dus afhankelijk van het weer, kunnen er situaties ontstaan waar geoordeeld moet worden over de veiligheid en eerlijkheid van de wedstrijd. Om over dit soort situaties te oordelen is er een fairnesscommissie aanwezig op de wedstrijd. Deze bestaat uit ervaren coaches, roeiers en wedstrijdorganisatoren van verschillende verenigingen en deze monitort tijdens de Westelijke Regatta de weersomstandigheden en de eerlijkheid op de baan.

Om te zorgen dat op de wedstrijd de communicatie aangaande het weer en zijn invloed zo soepel mogelijk verloopt, maken we ook dit jaar weer gebruik van een systeem met weercodes. De actuele weercode wordt gecommuniceerd via de website en Time-Team.

De weercodes zijn als volgt:

Code groen - zon

Groen

Geen bijzonderheden.

Code geel - bewolkt

Geel

Er kunnen mogelijk bijzonderheden ontstaan. De situatie wordt intensief gemonitord. Er kunnen maatregelen volgen.

Code oranje - regen of andere neerslag

Oranje

Er zijn bijzonderheden die direct van invloed zijn op tijdschema en/of voortgang van de wedstrijd, kijk op de website voor meer informatie.

Code rood - onweer.

Rood

Er is sprake van afgelasting (per dagdeel).


Fairnessprotocol

Het algemene fairnessprotocol voor wedstrijden op de Willem-Alexanderbaan is geldig op de wedstrijd. Daarnaast gelden een aantal specifieke punten voor de Westelijke Regatta 2024 met betrekking tot communicatietijden, communicatiekanalen en prioritering bij het laten vervallen van races.

Er zal op een aantal momenten sowieso worden gecommuniceerd over de verwachte weersomstandigheden.

Deze updates zullen gedaan worden via deze website, met een verwijzing hiernaartoe op Instagram en TimeTeam. Op het wedstrijdterrein zal informatie ook gedeeld worden via de TimeTeam live pagina op schermen en bij het wedstrijdsecretariaat.

Bij het laten vervallen van races vanwege het tijdschema wordt rekening gehouden met een vastgestelde prioritering.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de wedstijdleiding: wedstrijdleiding@westelijke.nl


Weersverwachting

Willem-Alexanderbaan Zevenhuizen