Blokindeling

De wedstrijd maakt zoveel mogelijk gebruik van het standaardprogramma met een aantal wijzigingen om de nummers die deel uitmaken van de Nationale Kampioenschappen in een blok te laten starten. Zie de inschrijfsite van de KNRB voor de blokindeling

Loting

De lotingsdatum voor 2021 is nog niet vastgesteld.


Er zijn halve finales bij velden van het Nationaal kampioenschap met meer dan 18 (6 ploegenbaan) of 24 (8 ploegenbaan) inschrijvingen, en de races worden geroeid over twee dagen, gebruik makend van het progressiesysteem voor Nederlandse kampioenschappen Groot.

B-finales worden alleen geroeid als daar in het tijdschema ruimte voor is. B-finales worden toegevoegd in een door het KNRB vastgestelde prioritering.

Juniorenheats worden ingedeeld op basis van loting of op basis van een door de KNRB vastgesteld systeem van ranking. Voor de junioren 8+ worden bij velden van gezamenlijke minder dan 9 inschrijvingen de velden voor de 16-jarigen en de 18-jarigen samengevoegd tot één gecombineerde heat.

De wedstrijdnummers zullen in principe worden verroeid op acht banen. Dit geldt voor alle nummers behalve de ongestuurde boordnummers.