Strijen, 16 juni 2022

Komend weekend is de gratis busdienst van de Westelijke Regatta helaas iets anders dan andere jaren. Het opstappunt kan helaas niet als vanouds bij station Rotterdam Alexander plaats vinden, maar zal deze editie bij metrostation Nesselande zijn. Hier vindt u de oorzaak, de nieuwe situatie en de nieuwe bustijden.

Oorzaak

De reden hiervoor is een onvoorziene uitval van materieel, waardoor niet met de oorspronkelijke bussen gereden kan worden. Voldoende vervanging door andere busbedrijven is helaas op deze korte termijn niet meer mogelijk gebleken, wegens personeelstekorten in (ook) de vervoersbranche. Om een goede frequentie te kunnen bieden met het enige beschikbare personeel en materieel is daarom de te reizen afstand voor de bus ingekort. Met het huidige materieel rijden vanaf Alexander zou te volle bussen en te lange wachttijden aldaar opleveren, omdat de frequentie dan omlaag moet worden gebracht. Onze excuses voor het onvoorziene ongemak.

Nieuwe situatie

Om op Rotterdam Nesselande te komen, zijn er drie opties:

  • Reizen naar station Rotterdam Alexander, dan overstappen op metro B richting Nesselande.
  • Reizen naar station Rotterdam Blaak, dan overstappen op metro B richting Nesselande.
  • Reizen naar station Rotterdam CS, dan overstappen op metro D/E richting Beurs, daar overstappen op metro B richting Nesselande.

Metrolijn B rijdt met een frequentie van 10-15 minuten.

Vanaf Nesselande vertrekt de grijze RET-bus van het busstation, herkenbaar aan het logo van de Westelijke achter de voorruit.

Let op! Op zondag vertrekt de vroegste metro vanaf Rotterdam Alexander om 07.37 (aankomst Nesselande om 07.48). Vanaf Beurs is dit pas later, om 08.05 (aankomst Nesselande 08.33). De eerste bus vanaf Nesselande zal vertrekken om 08.00, omdat dit de eerste aansluiting op het OV is.

We begrijpen dat deze aanpassingen lastig zijn en voor de vroege starts, danwel de late finishes een krap tijdvenster opleveren. We hebben getracht om als organisatie een voldoende werkzaam tijdschema samen te stellen met een adequate frequentie, redelijke tijd voor de start en na de finish en conform de arbo-richtlijnen. Waar mogelijk adviseren we een ieder om ook de mogelijkheden om met eigen vervoer, danwel carpool te verkennen.

In de afbeelding hieronder ziet u de nieuw ontstane vervoersituatie.

Kaart van de regio Rotterdam, opgemaakt als metrokaart. Vanaf station Nesselande wordt een extra buslijn getoond richting de Willem-Alexanderbaan.

Bustijden

De nieuwe tabel met bustijden is te vinden via de pagina van de buslijn.