Update

Rotterdam, 16 juni 2022

Hoewel de temperaturen nu enigszins lijken te temperen – 25 graden op zaterdag, 17 graden op zondag – blijven deze adviezen gelden. Ook de extra voorzorgsmaatregelen van de organisatie blijven van kracht.


Origineel bericht

Rotterdam, 12 juni 2022

Zoals de vooruitzichten nu zijn, lijkt het het weekend van de Westelijke goed zonnig en warm te worden. De voorspellingen op het moment van schrijven liggen rond de 25-29 graden met goed zonnig weer. Dit betekent dat wij als organisatie extra maatregelen nemen om de wedstrijd zo aangenaam mogelijk te maken.

Dit betekent ook dat we aan alle bezoekers (deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers) ook enkele tips en adviezen meegeven:

  • Blijf voldoende water drinken, op het terrein (maar ook natuurlijk in de kleedkamers) is water te vinden.
  • Neem voldoende zonnebrand mee en smeer je voldoende in, gedurende de dag.
  • Blijf niet te lang in de zon, zoek de schaduw op op het terrein of in het gebouw.
  • Zorg voor beschermende kleding: zeker ook voor deelnemers is het wijs om witte shirts te dragen bij het oproeien en een goed hoofddeksel te dragen.

Vanuit de organisatie wordt er tappunten beschikbaar gesteld op het terrein, alsmede zonnebrand en schaduwplekken. Ook worden de plekken ver van het gebouw voorzien van voldoende water. We verwachten dit goed te faciliteren, maar toch adviseren we iedereen om ook zelf voldoende mee te nemen. Voor de zekerheid!