Doe ook mee aan de Erasmussprints op 16 juni 2022!

Main schedule

Voor de Westelijke Regatta NK Groot Junioren zijn alle juniorenroeiers uitgenodigd, waarbij een onderscheid wordt gemaakt in:

  • Junioren wedstrijdroeiers voor het NK Groot Junioren, met in dezelfde categorie de 1x voor junioren-16 en -18. De junioren-16 1x velden zullen tevens als NK worden verroeid.
  • Competition junior crews, aimed at crews not (yet) participating in national championships.

Alle races voor wedstrijdroeiers worden verroeid in voorwedstrijden / timetrails en finales over 2 kilometer. Voor alle deelnemers deze velden worden ook B-, C-, etc. finales gehouden volgens het promotieschema van het NK-reglement. De voorwedstrijden en finales van deze velden zullen op dezelfde dag worden verroeid.

De junioren competitieroeiers zullen starten in een broken race, bestaande uit een boord-aan-boord race vanaf het startvlot tot aan de 1000 m, direct gevolgd door een sprint in de vorm van een boord-aan-boord race met staande start van de 1500 m tot aan de 2000 m. De ploegen roeien de volledige afstand in dezelfde baan. Per heat zal de opgetelde tijdsnelste van deze beide races tot winnaar worden uitgeroepen.

Draws

De loting is ook te vinden op de website van Time-Team.