Asopos de Vliet

Asopos de Vliet is één van de twee Leidse studentenroeiverenigingen. Onze historie begint in 1905, met het oprichten van de oudste damesroeivereniging van Nederland: de Vliet. In 1962 werd Asopos opgericht. Deze herenroeivereniging was vanaf het begin gefocust op hard roeien. In 1974 fuseerden beide verenigingen en ontstond de Algemene Leidse Studenten Roeivereniging Asopos de Vliet.
 
Inmiddels heeft onze vereniging meer dan 600 leden, die vrijwel allemaal actief met roeien bezig zijn. Van de recreatieve sporters tot roeiers die de wereldtop bereiken, Asopos heeft ze allemaal! Bekende roeiers van onze vereniging zijn onder andere Boudewijn Roëll, uit de Holland 8+, en Ward van Zeijl, die onlangs is uitgezonden naar de Olympische spelen voor studenten.
 
Op de kant excelleren onze leden in het organiseren van meerdere evenementen. De Asopos Najaarswedstrijden, één van de grootste roeiwedstrijden van het najaar en de Asopos Driekamp, die wordt verroeid naast ons verenigingsgebouw in Leiderdorp, trekt ieder jaar meer dan duizend bezoekers. Daarnaast zijn we trots mede-organisator van de Westelijke Regatta sinds het opnieuw ontstaan van deze wedstrijd na het stoppen van de Randstad Regatta.
 

Adres Willem-Alexanderbaan

 

Nely Gambonplein 1

2761EH Zevenhuizen

Official Suppliers