Fairness en weer

De Westelijke Regatta heeft conform RvR artikel 32.9 een Fairness Protocol opgesteld. Hier zullen wij tijdens het wedstrijdweekend op terugvallen mocht de weersituatie dat vereisen. Het Fairness Protocol is gepubliceerd op deze pagina. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige editie omdat dit jaar voor het eerst over acht banen geracet zal worden.

 

Fairness update zondag 14:30

De zon schijnt al goed en inmiddels is ook de wind iets aangetrokken. Vanwege het voorspeld aantrekken van de wind uit het oosten vanaf 16:00 worden de baantoewijzingen vanaf 15:45 gewijzigd.

Er zal worden gewaaierd voor alle races waarvan een voorwedstrijd verroeid is. Voor de directe finales wordt niet gewaaierd omdat er niet kan worden geplaatst op eerdere gevaren tijden.

Daarnaast zal er waar mogelijk worden geschoven naar de lage baannummers. Voor de races met 8 ploegen is dat niet mogelijk.

Deze maatregelen worden uit voorzorg genomen. Omdat de directe finales willekeurig geloot zijn, is er geen reden om aan te nemen dat de races waar deze fairnessmaatregelen niet van toepassing zijn niet eerlijk kunnen worden verroeid.

De fairnesscommissie houdt de situatie op de baan actief in de gaten.

Meld je aan voor de WR-whatsappservice om snel op de hoogte te worden gesteld bij fairnessmaatregelen.

 

Adres Willem-Alexanderbaan

 

Nely Gambonplein 1

2761EH Zevenhuizen

Official Suppliers